Emelje ki a garázs padlóját

A garázspadló epoxi padlója egy kemény, tartós bevonat, amelyet lehet festeni. Az epoxi garázspadló ellenáll a zsírnak, olajnak és sok más anyagnak, amelyek tönkretehetik a szokásos festékeket. A garázspadló-epoxi-festékek könnyen tisztíthatók és különféle színekben találhatók, így évekig tisztán és vonzóan megőrizheti a garázspadló-festékeket.

Igénytelenebb kivitelezésnél egyes helyiségek, pl. kisebb raktárak vagy garázsok padlóját, lábazatát csak simított betonból készítik el. A nyers, kezeletlen betonfelületek azonban nehezen tisztántarthatók, hamarabb erodálódnak, és nem is esztétikusak. Ezek a problémák azonban viszonylag egyszerűen megoldhatók, ha ezeket a felületeket speciálisan e célra készült festék bevonatokkal tesszük védettebbé.

A legtöbb ilyen festék bármilyen betonfelületre felhordható, ám ezek csak felületi védelmet biztosítanak a nyers betonfelületeknek, struktúrájukon azonban alig változtatnak. Emellett e bevonatok tartósságának előfeltételei is vannak, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A betonfestékek jó tapadása érdekében a felületnek megállapodottnak, de nem porlónak kell lennie. A portól és minden olyan szennyeződéstől, amelyek megakadályozhatják a festék tapadását, meg kell tisztítani, különös tekintettel az olajos foltokra. Csak száraz felületekre hordhatók fel, mégpedig száraz meleg időben. Előzetesen ajánlatos nagynyomású mosással letisztítani a felületeket, és csak száradás után lehet a beton festését megkezdeni. Friss betonra csak annak teljes kiszáradása és teljes portalanítása után kenhetők fel.

A betonfestékek ugyan különböző összetételűek, ám mindegyike ecseteléssel, hengereléssel, esetleg szórással is felteríthető. A legtöbbjük valamilyen más, már meglévő betonfestékre is felkenhető, de csak a málló részek eltávolítása és a felület átcsiszolása után, feltéve, ha a régi bevonat tapadása megfelelő, csak megkopott a felülete. Esetenként és gyártmányonként ajánlatos mélyimpregnálóval alapozni, de csak akkor, ha ez az adott festékhez szükséges. Ez a termékismertetőkből, vagy a gyártó tanácsadó szakemberétől tudható meg.

Azt azonban fogadjuk el, hogy a betonfestékek erős igénybevétel esetén nem biztosítanak tartós felületi védelmet. A betonfestékek többnyire csak két rétegben felkenve lesznek elfogadhatóan tartósak, a szükséges festék mennyiséget ennek megfelelően ajánlatos kiszámítani, amit az anyag kiadóssági adata alapján, némi ráhagyással célszerű meghatározni. A befestett felületek így már kevésbé fognak porosodni, takarításuk is könnyebb és mivel több szín között lehet választani, a beton felszíne is ideálisabb színűre változtatható. A színkiválasztást az egyes gyári színezésű anyagok összekeverésével módosítani is lehet, amit a szaküzletekben esetenként el is lehet végeztetni, ám a színkártyás keverés nem minden gyártmánynál lehetséges.

Egy hosszú hétvégén alakítsa át az unalmas garázspadlót ragyogó színű autó bemutatóvá egy tartós, professzionális minőségű epoxi padlófelülettel.

Szükséges eszközök:

Szerves gőz / sav légzőkészülék
Festőhenger
Ecset
Elektromos padlómosó (kölcsönzés)
Gumicsizma
Gumikesztyűk
Biztonsági szemüveg
Merev sörtekefe
Nedves / száraz porszívó
Talicska

Szükséges anyagok

Tisztító / zsírtalanító folyadék
Epoxi-repedés-töltőanyag
Epoxi padlófesték
Sósav

Emelje ki a garázs padlóját

A garázspadló epoxi padlója egy kemény, tartós bevonat, amelyet lehet festeni. Az epoxi garázspadló ellenáll a zsírnak, olajnak és sok más anyagnak, amelyek tönkretehetik a szokásos festékeket. A garázspadló-epoxi-festékek könnyen tisztíthatók és különféle színekben találhatók, így évekig tisztán és vonzóan megőrizheti a garázspadló-festékeket.

Ennek a kihívást jelentő projektnek a realitása azonban az, hogy az egyik nem minden betonpadló epoxi padlóburkolatot fog tartani, és két, az epoxi padlóburkolatok betonjának előkészítése munkaigényes és unalmas lehet. Ennek ellenére ez a történet segít felmérni a beton állapotát, megmutatja, hogyan kell megtisztítani és maratni, és bemutatja, hogyan lehet alkalmazni egy epoxi garázs padlóburkolatot, amely jobban képes kezelni az autóforgalmat, a vegyszereket, az olajokat, a sót és a kaparást, mint bármely más festék.

Mint minden más festőmunkához, a garázspadló-festékek sikere az előkészítő munkában rejlik. Az első napot az olajfoltok eltávolításával, a padló tisztításával / zsírtalanításával, enyhe savval történő marással, súrolással, porszívással és öblítéssel kell tölteni. A második nap a repedések kitöltésére és az első epoxi padlóréteg felvitele, amelyet a harmadik napon egy második réteg követ. Ez a munka nem igényel sok speciális szerszámot. De a legjobb munka elvégzéséhez azt javasoljuk, hogy béreljen egy kézi padlómosót egy merev kefével. A kefék jobban működnek, mint a betonon lévő súrolóbetétek, de vásároljon két párnát, ha kefe nem áll rendelkezésre. Ezenkívül béreljen nedves száraz porszívót, ha nem rendelkezik vele.

Elemezze a padlót és az időjárást, mielőtt még egy epoxi garázspadlót mérlegelne, és ellenőrizze, hogy nedvesség jön-e fel a betonból, illetve a talajból. Ha nyilvánvaló a nedvesség, akkor a padló nem alkalmas a festéshez.

Ha beton megfelel ezeknek a feltételeknek, ellenőrizze, hogy a hétvégi időjárás alkalmas lesz e. A beton hőmérséklete legalább 12 celsius, a levegő hőmérséklete pedig 20 és 32 fok között legyen, hogy a garázs padlójának epoxi-keményedése / szárítása optimális legyen.

lépések:

1

A kezdéshez lapos szélű lapáttal vagy kaparóval lazítsa meg a megkeményedett felszíni törmeléket, majd egy merev sörtéjű garázskefével söpörje le. Mártsa be a merev sörtekefét egy tisztítóba / zsírtalanítóba, és agresszív módon mossa meg az olajfoltokat. Törölje le rongyokkal vagy papírtörlővel. Ismételje meg az eljárást, amíg a zsíros érzés megszűnik, és a vízcseppek már nem gyűrődnek fel a felületen, mielőtt az epoxi garázs padlóját megkezdenék. Ezután keverjünk össze legalább egy 5 literes tételt, vizet és betontisztítót / zsírtalanítót a címke útmutatásainak megfelelően

2

Nedvesítse meg a teljes padlót egy tömlővel, majd dörzsölje oda-vissza egy elektromos padlómosóval egy kefetartóval (vagy egy durva súrolópaddal, ha kefetartó nem áll rendelkezésre). Öntsön tisztítószer / zsírtalanító keveréket a padlóra.

Miután a foltok megtisztultak, dörzsölje le az egész padlót. Két autós garázs padlójának tisztításához tervezze meg a súrolást 20-30 percig (mindig tartsa nedvesen a padlót). Ügyeljen arra, hogy egy merev sörtéjű kefével dörzsölje a falakat és a sarkokat, ahol a gép nem tud elérni.

3

Tolja a gumibetét a padló mentén, és a szappankeveréket kisebb részekre tegye. Miután elégedett a szennyeződés eltávolításával, porszívózza fel a tisztítószert a megfelelő eltávolítás érdekében. Ne csak mossa le a terméket a meghajtón a vihar csatornájába. A tisztítószerek környezeti hatásai nagyon változatosak lehetnek. Ellenőrizze a termék címkét, vagy hívja fel a gyártót a megfelelő hulladékkezelési módszerre. Ellenőrizze a címkét vagy hívja fel a gyártót az összes maradék termék és tartály biztonságos ártalmatlanítására vonatkozó utasításokért. Ha kétségei vannak, hívja fel a városi vagy járási környezetvédelmi irodát.

4

Öntsön 20%-os sósavat egy liter vízben (1 rész sav és 10 rész víz) egy műanyag kannában, majd egyenletesen szórjuk/locsoljuk szét a területen.

Végül öblítse át az egész padlót további 2-3 alkalommal. A beton felületének most úgy kell kinéznie, mint finomcsiszolt csiszolópapírnak. Ha nem, meg kell ismételnie a savmosást. Végül, a szárítási folyamat felgyorsítása érdekében, távolítsa el a fennmaradó vizet, használjon rongyot, így szárítsa meg a megmaradt foltokat, repedéseket vagy hasított területeket. Hagyja a garázsajtót egy éjszakán át nyitva, hogy gyorsabban kiszáradjon.

Erősen dörzsölje meg terület 5-10 percig. Ismételje meg a permetezést, ügyelve arra, hogy az egész padló nedves maradjon. Ha kész, permetezzen nagy mennyiségű vizet a padlóra, hogy kiürítse a maradékot. Ismét erősen súrolja, majd kétszer vagy háromszor öblítse le. Hagyja, hogy a padló egy éjszakán át megszáradjon, amíg fehéresé nem válik.

Akár oldószer-, akár vízbázisú epoxival dolgozik, azt javasoljuk, hogy alkalmazzon két réteget, hogy elegendő legyen a felépítés a hosszú távú kopáshoz és a tartóssághoz. A „felépítés” a szárított epoxi film vastagságára utal. Általában egy nagyobb szilárd anyagtartalmú epoxid nagyobb építkezési értéket ad. És általában az árak általában tükrözik az epoxid mennyiségét a keverékben – minél több epoxi, annál magasabb az ár.

Az első dolog reggel, miután a padló egy éjszakán át száradt illetőleg teljesen megszáradt, töltse ki az repedéseket, nagyobb réseket valamint lyukak, epoxi repedéskitöltő anyaggal, Műanyag gittkés segítségével kaparja meg a felületet és simítsa bele a kitöltő anyagot. Hagyja száradni négy órán át (ellenőrizze a címke útmutatásait), mielőtt megkezdi a garázspadló festését az első epoxi rétegével.

5

Keverjük össze a két epoxikomponenst öt percig fúró és keverő segítségével. Ezután öntse a teljes tartalmat egy második vödörbe, és ismételje meg a keveréket, hogy a teljes keverék teljesen összekeveredjen. Úgy keverje össze a megfelelő mennyiségű epoxidot, hogy fedezze a garázs padlójának négyzetméretét a címke útmutatása szerint.

6

Ragassza ki maszkoló szalaggal a garázsajtó alatti területet közvetlenül,

Miközben várja, hogy a repedés-kitöltő anyag megszilárduljon, használjon kiváló minőségű, természetes sörtéjű ecsettet és kenje be a padló széleit. Ezenkívül ragasztószalaggal ragassza le a közvetlenül a garázskapu alatti területet, így az ajtót éjszakánként bezárhatja. Ennek célja a por, szennyeződés, háziállatok és gyermekek elkerülése, amíg a padló megszárad. És tegyen egy „Ne lépj be” táblát egy szalaggal együtt az ajtón, amely a házból a garázsba vezet.

7

Merítse a festékbe epoxihengert, viszont nem fontos első lépésben teljesen elmeríteni

8

Fessen le egy nagy  „W” mintázatot, amely körülbelül 1-1,5 négyzetméternyi terület, majd tekerje vissza a hengert, hogy kitöltse a mintát – mindezt 60 másodperc alatt. A befejezéshez engedje át óvatosan a görgőnyomok eltávolítása érdekében.

A padló bevonása

Ha egyenletes ütemben mozog, kevesebb, mint egy órán belül készítse el a két autó garázsának epoxidját. (Ne felejtsük el, hogy ne fessük magunkat sarokba!) Az oldószer szaga erõs. Feltétlenül viseljen légzőkészüléket, és tartsa nyitva a garázsajtót legalább egy órával a bevonás után.

tippek:

Tartson kéznél tiszta pamut rongyot és némi Xilol-epoxi-hígítót (oldószer-alapú epoxidhoz) az epoxi cseppek és kiömlések tisztításához.

9

Hagyja, hogy az első epoxi padlóburkolat megszáradjon a címke utasításai szerint. Ha nem kíván fényes padlót (nedvesen csúszós), adjon hozzá nem csúszós padlóbevonat-adalékanyagot és alaposan keverje meg, hogy a szemcsék egyenletesen eloszlassanak.

Hagyja, hogy a garázs padlójának első rétege egy éjszakán át száradjon, legalább 16 órán keresztül (vagy a címke utasításai szerint, mivel az epoxi termékek eltérőek). A második réteghez adjon egy csúszásmentes terméket az epoxidhoz, különösen akkor, ha járművei a havat és a nedvességet a garázsba húzzák, vagy ha kevésbé csúszós padlón biztonságosabbnak érzi magát. Ismételje meg a széleket és a garázsfestését úgy, mint az előző napon.

Várjon még 16 órát (ellenőrizze a címke útmutatásait), miután befejezte a garázs padlójának epoxidját, mielőtt engedélyezné a gyalogos forgalmat. Körülbelül három-hét nap elteltével elindíthatja az autóját a padlón (az epoxi címke irányától függően). A padló teljes kikeményedése körülbelül egy hónapot vesz igénybe.

Tipp:
A térhálósított garázspadló epoxidjára felvitt padlóviaszréteg megkönnyíti a tisztítást.




2020 © Keller Festék Kft.