Ültessünk gyógy-növényeket, fűszer-növényeket színesre festett cserepekbe.

Ültessünk gyógy-növényeket, fűszer-növényeket színesre festett cserepekbe. A gyógy- és fűszernövények jól bírják a beszűkült teret, a cserepet, lehet őket nyírni, alakítani. Az agyag cserepeket szépen lehet festeni, mintázni. Kellemes, üde színfolt, hasznos dekorációja lehet a lakásnak egy ilyen párosítás.

Ültessünk gyógy-növényeket, fűszer-növényeket színesre festett cserepekbe. 

A gyógy- és fűszernövények jól bírják a beszűkült teret, a cserepet, lehet őket nyírni, alakítani. Az agyag cserepeket szépen lehet festeni, mintázni. Kellemes, üde színfolt, hasznos dekorációja lehet a lakásnak egy ilyen párosítás.

Válaszuk ki a helyet ahol tartani szeretnénk pl. konyha vagy fürdőszoba ablak, esetleg erkély. Válaszunk a környezetnek megfelelő színt, dekorációt az agyag cserép kifestésére.

Használjunk gumikesztyűt a festésnél. Az alap festék, háttér szín száradása után, akár nyomdával is mintázhatjuk a cserepet.

Ha van polisztirolunk vagy törött cserepünk, tegyünk a saját cserepünk aljába. Erre tegyük a megfelelő termőföld keveréket, úgy hogy bőven legyen még hely a palántának.

Adjunk, hozza bőven vizet erre tegyük a palántát, úgy hogy kiszedjük a gyökere körül levő összes földel együtt az aktuális műanyag tartóból. Lehetőleg azonos melységbe helyezzük a palántát mint ahogy az eredeti cserépben volt, esetleg melyebben egy kicsit és akkor a tetejére is tehetünk cserép vagy speciális fa granulátumot. Ügyeljünk arra hogy a növény körül is töltsük ki a teret termőfölddel.  Ezzel végezvén ismételten öntözzük meg alaposan.
2020 © Keller Festék Kft.