Friss tippek

Színkártyáról történő színválasztás

2012.09.10.
Színkártyáról történő színválasztás
Sokaknak nehezére esik a színkártyáról történő színválasztás, mert egy kis minta nem tudja igazából visszaadni a szín igazi sajátosságait és intenzitását. Jó kiindulási pont a színkártyáról az eredeti elképzelésünknél egy leheletnyivel világosabb tónust választani, mert nagy felületen a színek sokkal intenzívebbnek tűnnek, mint egy icipici mintán.

Sokaknak nehezére esik a színkártyáról történő színálasztás, mert egy kis minta nehezen tudja visszaadni a szín igazi sajátosságait és intenzitását. Jó kiindulási pont a színkártyáról az eredeti elképzelésünknél egy leheletnyivel világosabb tónust választani.  Ugyanis nagyobb felületen a színek sokkal intenzívebbnek tűnnek, mint egyicipici mintán.

 

 Nagyon világos és tompa árnyalatoknál lehetünk egy kicsit merészebbek, hiszen ezek a színek már önmagukban visszafogottak és halványak. Ha kifejezetten vidám, színes falra vágyik és nem pasztell, hehér közelire, érdemes egy picitl sötétebb árnyalatot választani a színskálán. Beltérben a tiszta fehéret általában mennyezetekre használják.

zínű

 

 

Tipp: Ha biztos akar lenni a színválasztás helyességében és ha teheti, kevertessen kis mennyiségben próbaszíneket és fesse fel otthon több helyen a falra.