Friss tippek

Kefék

2013.02.16.
Kefék
Gyenge minőségű szerszámmal végzett munka nem igen ad megfelelő végeredményt, viszont a jó minőségű szerszám, kellék nemcsak magasabb minőséget biztosít, de sok bosszúságtól is megkímélhet és idő is megtakarítható. Ezért, ha teheti a pénztárcájához igazodva a különféle műveletekhez a legoptimálisabb eszközt válassza.

Korábban a „korongecseteket” döntően falfestésre, meszelésre használták a szálas anyag minőségétől függően. A különböző minőségű, korongformájú kefék kizárólag kézimunkával készültek kézi behúzással, vagy szurkos ragasztással.

 


A festőkefék jelentősége főleg a festőhengerek térhódításával jelentősen lecsökkent, de némelyik részmunkához, például az alapozáshoz, a tapétaragasztó felhordásához, áztatáshoz alkalmazásuk elengedhetetlen. Ma a kefék korszerű technológiával, kerek, ovális, szögletes, vagy lapos kivitelben, különféle sörtével készülnek.A jobb minőségűek csiszolt fanyéllel, többször főzött kínai sertéből. Ezek a kefék ugyan nem olcsók, de normális használat mellett igen tartósak és szép felület érhető el velük. A szintétikus (nylon, poliészter, myhalon, orel-mix, stb.) sörtékkel készült kefék különösen alkalmasak alacsony viszkozitású anyagokhoz, mert sörtéik használatukkor nem duzzadnak, ezáltal tisztításuk, karbantartásuk is könnyebb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FestékABC

Kerek festőkefe Extra
6"
Kiszerelés: db
4235 Ft

Bővebben

FestékABC

Kerek háztartási kefe
5"
Kiszerelés: db
2.775 Ft

Bővebben

FestékABC

Kerek festőkefe Háztartási
cserélhető
Kiszerelés: db
2.975 Ft

Bővebben

 

 

 

 

 

FestékABC

Myhalon festőkefe
18x18cm
Kiszerelés: db
1.950 Ft

Bővebben

FestékABC

Poly-mix festőkefe
több méret
Kiszerelés: db
2.080 Ft

Bővebben

FestékABC

homlokzatkenő kefe
18x8cm
Kiszerelés: db
4.520 Ft

Bővebben

 

 

 

Tipp: Ahhoz, hogy a kefe hosszú életű legyen, tisztítás után lelógatva kell tárolni.