Friss tippek

Barkácskésekről néhány gondolat

2013.02.16.
Barkácskésekről néhány gondolat
Gyenge minőségű szerszámmal végzett munka nem igen ad megfelelő végeredményt, viszont a jó minőségű szerszám, kellék nemcsak magasabb minőséget biztosít, de sok bosszúságtól is megkímélhet és idő is megtakarítható. Ezért, ha teheti a pénztárcájához igazodva a különféle műveletekhez

 

Az univerzális tapétavágókések előnye más típusú, főleg a rögzített pengés késekkel szemben, hogy pengéjük cserélhető, használat után a házba visszahúzható, így megelőzvén a sérüléseket. Pengéjük 9, 18 és 25mm-es, három, szabványos szélességben, 2K, műanyag, alumínium és rm. acélházzal készülnek.
A kitolható, letörhető, többszelvényes pengék különböző minőségben készülnek. Az egyes szelvények elhasználódás után, a kés végén található pengetörővel lepattinthatóak. A keskeny pengék pontosabb vágást és könnyebb elhelyezést, míg a szélesebbek erősebb vágást biztosítanak.

A nagyon éles és hegyes pengés dekorációs kések a grafikai munkáknál lehetővé teszik az igen pontos, precíz vágást. A pengék többféle minőségben készülnek, azonban a csúcs az OLFA edzett, maximális keménységű, hosszú élettartalmú fekete pengéi. Ezek a szuperéles, igen hatékony pengék élesebb húzást, szakadás nélküli vágást biztosítanak.
A csúszásmentes 2K-s gumimarkolatú kések kényelmes, biztonságos munkavégzést biztosítanak, de az ergonomikusan tervezett műanyag, vagy aluházas kések is megfelelnek a különböző vágási munkálatokra. A kecses, rozsdamentes kések a nehezen hozzáférhető helyeken hasznosak igazán, de irodai munkákra is jól hasznosíthatóak.

Az olcsó hobby,  „eldobható” műanyagházas kések inkább dekorációs célokra használhatók, míg a fémkivezetéses műanyag kések már tapétázási és melegburkolási munkákra is megfelelnek. A fix, vagy kitolható trapéz és ökörszarvú  pengés késcsalád főleg melegburkolási munkákhoz ajánlott.
A családon belül a formatervezett aluházas delfinkést igen erős vágásra, kényelmes, szapora munkára tervezték. Némelyik csiptetős, műanyag tokkal kapható, ami gyors hozzáférést és a baleset elkerülését szolgálja. Vannak különleges feladatok elvégzésére gyártott kések is.
A fogazott pengéjű kés képkeret lécek, nikecell díszlécek, kábelek, vékonyabb faágak, stb. darabolását teszi lehetővé. A műanyag markolatú, ipari minőségű, szénacél horgos pengéjű és többszelvényes horgos pengéjű kések PVC padlók, padlószőnyegek sérülésmentes, gyors és precíz leszabásához igen ideálisak. Az OLFA XH-1 25 mm széles pengéjű kés üvegszállal erősített markolata sav- és acetonálló. A kényelmes markolatú 28, 45, vagy 60 mm-es körpengével, pengevédő mechanikával szerelt kések főleg textilanyagok leszabásához lettek kifejlesztve.

A pontos vágáshoz és a körpengék kíméléséhez ajánlott a 1.5 mm vastagságú, speciális háromrétegű, „ öngyógyító” vágóalátétet használni. A többféle méretben készült alátétek egyik oldala centiméter beosztású és a leggyakrabban alkalmazott szögek is fel vannak jelölve. A Japán OLFA több mint száz fajta magas minőségű precíziós vágószerszámot készít, amelyeket az ipari szakemberek és otthoni felhasználók igényei alapján terveztek és fejlesztettek ki. Elmondható, hogy az OLFA termékcsalád a világ legnépszerűbb termékké vált.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FestékABC

barkácskés
18mm
Kiszerelés: db
420 Ft

Bővebben

FestékABC

saválló kés
UTC-1
Kiszerelés: db
2.160 Ft

Bővebben

FestékABC

Körpengés
45-C
Kiszerelés: db
4.670 Ft

Bővebben

 

 

 

Tipp: A fogazott pengéjű kés képkeret lécek, nikecell díszlécek, kábelek, vékonyabb faágak, stb. darabolását teszi lehetővé.