A lakásban

Újrafestett padlók dekorálása

2013.02.20.
Újrafestett padlók dekorálása
Nemcsak a falakat lehet különféle díszítőtechnikával feldobni, hanem az újrafestett padlókat is, csak egy kis fantázia és türelem kell hozzá.

Nemcsak a falakat lehet különféle díszítőtechnikával feldobni, hanem az újrafestett padlókat is, csak egy kis fantázia és türelem kell hozzá. A legegyszerűbben a mozaik csipszes beszórással lehet színesebbé varázsolni a betonfelületet. Természetesen az előkészületi munkákat most is ugyan úgy kell végezni, mint a többi padlófestésnél.Itt is kétszer szükséges a felületet lefesteni, de rögtön a második réteg felhordása után kell a mozaik csipszet a friss betonfestékbe szórni.  Kreatív padlófestéssel burkolólapot is lehet akár fapadlón is utánozni, bár ez egy kicsit nagyobb türelmet igényel, de megéri.


A felület csiszolása portalanítása, az esetleges hibák kijavítása után kerül fel egy, vagy két rétegben az első, világosabb szín. Teljes száradása után a helyiség hosszára és szélességére ki kell mérni a „burkolólapok” méretét és kicsapással, vagy derékszögű vonalzó segítségével lehet kijelölni a helyüket.Ezután értelemszerűen ki kell ragasztani a festeni kívánt részeket, és megjelölni azokat a négyzeteket, amelyek alapszínben maradnak. A maszkolószalagot alaposan a felületre kell simítani az aláfolyás elkerülése végett.
Ezután lehet óvatosan  felfesteni a sötétebb színt. A kiragasztást lehetőleg Tesa Sensitív, vagy preciziós szalaggal kell végezni, és még a teljes száradása előtt, óvatosan kell eltávolítani.  

 
Az alapos előkészület

Komponensek számától függetlenül, alaposan keverjük fel az anyagot.

 

 
Bevonatunk felhordása

Aljzatoknál megengedett, hogy egyenletesen kiborítsuk az anyagot, mivel a megfolyás esélyei kizárható.

 

 
Bevonat terítése

Kiborított anyagonkat a megfelelően kiválasztott festőhenger segítségével egyenletesen terítsük szét. Cél, hogy mindenhova kerüljön megfelelő vastagságban belőle. Járófelület lévén nem csak az esztétikára hanem a felület hosszútávú megóvásában is kell gondolkoznunk.

 

 
A sika színes csipsz

Tökéletes megoldás olyan helyiségek részére is, amelyeket eddig optikailag elhanyagoltak: folyosók, mellékhelyiségek, gazdasági helyiségek, lépcsőházak, raktárak, pince-környezetek, egészségügyi területek, kantinok, tartózkodó helyiségek - közömbös, hogy üzemi vagy magánkörnyezetben.

 

 
egyszerűen kézzel szórjuk el a még képlékeny bevonatunkra a csipszet.

Színes csipsz szórásával szinte korlátlan lehetőségek vannak. Színek keverésével és a sűrűségével lehet változatossá tenni járofelületeinket.

 

 

 

 

 

 

 

FestékABC

Sikafloor 400N elastic+
Elasztikus
Kiszerelés: 6 kg
20.881 Ft

Bővebben