A lakásban

Színek

2012.09.10.
Színek
A színek mindennapi életünket határozhatják meg. A színek nagyobb hatással vannak ránk, mint amit mi valójában elképzelünk. Ha megfontoltan használjuk a színeket, akkor azok ispirálnak, nyugtatnak és erősítenek bennünket.

Vörös

Legalacsonyabb vibrációt keltő szín, éppen ezért felfrissít bennünket. Ez a vibráció jót tesz a közérzetünknek, stimuláló, melegítő, felvidító, felvillanyozó hatása van. Erős szín, amely a vérnyomást és pulzust egyaránt növeli. Energiát, intimitást, szenvedélyt és szexualitást sugároz.

Narancssárga

Második szín a spektrumon. Kevésbé drámai, mint a vörös. Ez a szín egyesül a nappal, örömmel, kreativitással, sikerrel, energiát ad és bátorít. Meleg és erősítő hatása van és stimulálja az indulatokat. A bárorság színeként is ismerik, ezért indulatos embereknek nem ajánlott választani. Mentálisan befolyásolja az emberi kapcsolatokat (beszélgetés, barátkozás). Inkább barátságos, mint közönséges, inkább hívogat, mint csábít. Természetesen vágyat keltő.

Sárga

Harmadik szín a spektrumon. Felkelti és fenntartja a figyelmet. Feldobja a hangulatot, de néha idegesítő is lehet. Egyesül az energiával, nappal, boldogsággal, jókedvvel és a kreativitással. A citromsárga az értelem és az élettapasztalat egésze. A sárga lámpák, üvegabalakok erősítik a gondolkodást és az immunrendszert. Megcsalást és becsapást is szimbolizálhatja.

Zöld

A természet egyik leggyakoribb színe, amely egy füves mezőre, általában a külvilágra emlékeztet, stabilitást, kitartást, és békességet ad. Feleleveníti a nyugalom és a csönd érzését. Ez a szín egyesül a pénzzel, a növekedéssel, tapasztalattal, irigységgel, firsseséggel, lojalitással, harmoniával, fiatalkorral és a gyógyulással. A zöld szín befolyásolja a vér hőmérsékletét és a vérmérsékletet. Segít az új információk megértésében, megnyugtat. Az ősi egyiptomiak a templomaik padlójára használták ezt a színt.

Kék

Ez a szín egyesül az égbolttal, a tengerrel, vallási érzettel, bizalommal, békével, stabilitással, levertséggel, igazsággal, lojalitással, energiával és a védelemmel. Bizonyos árnyalataiban nyugtató, még az alvást is elősegítheti. A kékre festett szoba alkalmas a relaxációra, kevéssé vágykeltő.

Ibolya

A vágyakozás színe. Kapcsolatban áll az egyházzal, hűti az idegeseket, vonzó és antiszeptikus hatása van. A lila és az iboly a becsület megtestesítője. Elősegíti a pihenést, csökkenti az álmatlanságra való hajlamot, finom árnyalataiban-mint a levendula-nyugtató.

Lila

Szimbolizálja a királyságot, luxust, erőt és a nemességet. A lila szoba serkenti a gyermekek képzelőerejét és művészek kreativitását.

Barna

Egy föld szín, ami a földi és a materialista gondolkodás felé irányít bennünket. Konzervativitást, stabilitást sugároz. Kiemeli a textiliákat és bármely mintázatot.

Szürke

Háttérként használjuk más színekhez, semleges, kivül és belül is harmonizál. Elégedettséget, megnyugvást ad.

Fehér

Elnyel minden fénysugarat, ezért hűsít és megnyugtat. Az angyalokat is általában fehér ruhában ábrázolják. Lehetővé teszi, hogy szokatlan színek háttereként kiemelje azokat. Az ősi perzsiaiak hittek abban, hogy minden Isten fehéret visel.

Fekete

A diszkréció színe. Az elegancia, a mesterkéltség, a halál és a gonosz színe. A fiatalok gyakran tekintik a fekete színt a lázadás színének.