A lakásban

Hogyan távolítsuk el a tömítőanyagot

2013.01.02.
Hogyan távolítsuk el a tömítőanyagot
Amikor a szilikonos tömítőanyagot szinte teljesen elborítja a penész, akkor már nincs megoldás a megtisztítására. Az egyetlen lehetőség a teljes cseréje. Ez egy igen időigényes és türelmi munka. Szerencsére van néhány rendelkezésre álló termék, ami megkönnyíti ezt a munkát. Próbálja ki az alábbi módszert, hogy a régi penészes tömítés helyére egy szép új kerüljön.

 

 

 

Szüksége lesz:

 

 

 

 

 

A Tömítőanyag eltávolításának lépései és a penészgátlás:

 

 

 

Szedjen ki szabadkézzel annyi tömítést amennyit csak lehetséges.

 

BarkácsABC Kezdés:

Lehetőleg teljesen kiszáradt felületen próbálkozzon, ugyanis a vizes szilikont szinte lehetetlen megfogni is, nem hogy húzni. Ha nincs idő kivárni a terészetes száradást, segítsen rá egy hajszárítóval.

 

 

 

Használjon ablakkaparót a mélyebb eltávolításokhoz illetve az élek elvágásához.

 

BarkácsABC

Próbálja úgy tolni az ablakkaparót, hogy mindig lapuljon a csempéhez. Ahogy eltávolodik a lapjától elkezd vékonyodni a szilikon és elszakad.

 

 

 

 


Más eszközzel is próbálkozzon !

Próbálja meg csipesszel vagy fogóval úgy megfogni a végét, hogy minél több szalagot el tudjon távolítani. Minél több jön ki annál könnyebb lesz a dolga.

 

 

 

A következő lépés, hogy kezelje le a területet szilikon eltávolító szerrel ( javasoljuk a Soudal Szilikon Eltávolítót ) ott ahol az előző módszerrel már nem járunk sikerrel. Kezdje azzal, hogy felhúz egy gumikesztyűt a kezei megóvásának érdekében. Ezzekkel a szerekkel sem lehet teljesen eltávolítani a tömítőanyagot, de kellő képen meglágyítja, melytől könnyebben fog menni a kaparás.

 

BarkácsABC Soudal silikon eltávolító gél

- Eltávolítja a kikeményedett szilikont a különböző felületekről
- Elöregedett szilikon fugák eltávolítása
- Feloldja a felhordáskor keletkezett szilikon foltokat

Minden esetben alkalmazzuk a gyártó utasításait.

 

Majd amikor a tömítés már megpuhult, elkazdődik a munka neheze. Óvatosan lépésrő lépésre végig kell tolni egy ablakkaparóval vagy egy borotvapengével a felületet. Vigyázni kell a csempe és a fürőkád felületére, ugyani a csúszós felületen hamar megcsúszhat az éles szerszám. Ezt a folyamatot az áztatással addig kell alkalmazni amíg szinte minden anyagot eltávolított a kívánt felületről.

Aztán amikor a tömítést részben eltávolítottuk, meg kell győződnünk arról, hogy nincs e a tömítés alatt hézagkitöltő habszivacs. Amennyiben van, abban az esetben azt is el kell távolítani, illetve ki kell cserélni a penész teljes kiiktatásának érdekében.

Miután az összes tömítőt eltávolítottuk, puha ruhával törölje le a területet.

A következő lépés nem kötelező, de hasznos lehet. Ki kell védeni a visszatérő penészesedést.

 

 

Juttassa a résekbe a penészeltávolító szert.

 

BarkácsABC Mellerud Penészeltávolító Szer

Aktív oxigén tartalma által önműködő. Klórmentes és semleges illatú. Azonnal látható és hosszan tartó hatású. Eltávolítja a penészt, gombásodást, algát, mohát, penészfoltokat, baktériumokat spórákat tapétáról, vakolatról, falazatról, fugákról, csempéről, fáról, műanyagról és textíliákról. Fertőtlenítő hatású és eltávolítja a penészt, gombát stb. armatúrákról, vízlefolyókról és zuhanyfülke falakról.

 

 

 

Egy puha ruhával törölje le az egész területet. Az penészeltávolító megöli a maradék penész és egyéb gombákat, és segíti megelőzni a visszatelepedést.
Hagyja, hogy teljesen száradjon meg a felület, mielőtt kitöltené a hézagokat az új tömítővel.

 

BarkácsABC Viszonylag sűrűn kell a törlőkendőt forgatni, hogy mindig a száraz oldalával tudjuk szárazna törölni.

 

 

További Tippek és ötletek

 

 

  • Amikor kiválasztja az új tömítőt , használjon olyat amely kimondottan fürdőszoba és vizes helyiségek tömítéséhez szolgálnak.