A lakásban

Hogyan lehet eltávolítani a kemény víz okozta foltokat.

2012.09.25.
Hogyan lehet eltávolítani a kemény víz okozta foltokat.
Hogyan lehet eltávolítani a kemény víz okozta foltokat. Hogy lehet megszabadulni pl.: a fürdőszoba berendezésein keletkező rozsda, mész és vízkő foltoktól. A megfelelő termék és technika kiválasztásával le lehet rövidíteni a tisztítási időt. Ha hajlamos a fürdőszobát elhanyagolni, vagy ha makacs foltokkal találkozik, látszólag túl nehezen eltávolítható kosszal van dolga NE dobja be a törölközőt. Tanácsot adunk, hogy lehet feloldani 3 féle a víz által okozott makacs szennyeződést. Rozsdafoltokat és lerakodásokat a WC csészében, vízkőképződményeket a csaptelepeken, és rétegelt szappan lerakodásokat a csempéken.

Hogyan lehet eltávolítani a kemény víz okozta foltokat.

 

Hogy lehet megszabadulni a pl.: a fürdőszoba berendezésein keletkező rozsda, mész és vízkő foltoktól.

 

A megfelelő termék és technika kiválasztásával le lehet rövidíteni a tisztítási időt.

Ha hajlamos a fürdőszobát elhanyagolni, vagy ha makacs foltokkal találkozik, látszólag túl nehezen eltávolítható kosszal van dolga NE dobja be a törölközőt. Tanácsot adunk, hogy lehet feloldani 3 féle a víz által okozott makacs szennyeződést.  Rozsdafoltokat és lerakodásokat a WC csészében, vízkőképződményeket a csaptelepeken, és rétegelt szappan lerakodásokat a csempéken.

 

 

A legfontosabb hogy a víz által okozott kemény foltok eltávolítására megtalálja a megfelelő tisztítószereket. Figyelmesen olvassa el a termékek tájékoztatóját, és csak kifejezetten a megfelelő felületekre használja azt! Időt takarít meg azzal, ha minden, a fürdőszoba tisztítására való eszközt és tisztítószert egy helyen esetleg egy vödörben tárol a fürdőszobában vagy annak közelben, a gyerekektől elzárva.

 

 

Vödör, gumikesztyű, nem karcmentes műanyag súroló kefe, régi fogkefe, tiszta, puha rongy, szivacs, ablaktisztító, speciális tisztítószerek a kemény víz által okozott makacs szennyeződések eltávolítására.

 

 

Az oka ezeknek a fürdőszobai kihívásoknak a bőséges természetes ásványi anyagokat tartalmazó víz. A kemény vízben, különösen magas a kalcium-, magnézium- és vastartalom. A különböző szűrők és rendszerek, ellenére is - amelyek "puhítják" a vizet.  10-ből 9 otthonban kemény a víz.

Rozsdaszínű foltokat alkotnak, amikor a levegő- és a vasrészecskék ötvöződnek.

Fehér, kérges, karcos réteg képződik az ablakokon, csaptelepeken a kalcium és a magnézium elegyétől.

Szürke, ragacsos réteget hoz össze a szappannal. kalcium

 

Szerszámok és anyagok

Gumikesztyű

Súroló kefét, fogkefe

Védőszemüveg

Üvegtisztító

WC csésze tisztító

• Tisztább sósavval

WC-kefe

 

 

NÉHÁNY TERMÉSZETES MEGOLDÁS

Praktikák csempéhez, mosdókagylóhoz

A víz maradandó foltokat okozhat a csempén, főként akkor, ha nincs időd vagy energiád fürdés vagy zuhanyozás után rendszeresen szárazra törölni. Ez esetben azonban segít egy kevés ecet és étolaj is: elsőként ecettel dörzsöld át, majd enyhe mosogatószeres vízzel tisztogasd meg a csempéket. Végezetül egy puha ruhára csepegtess kevés étolajat, és töröld fényesre a felületet.

A szalmiákszesz is jól jöhet a csempék esetében: itass át vele egy darabka újságpapírt, és erőteljesen dörzsöld át a csempét, de az anyag lehetőleg ne kerüljön a fugákba. Só és terpentin keverékével hasonló eredményt érhetsz el, ez ráadásul a mosdókagyló esetében is hatásos.

 

 

Természetes megoldások a kádhoz és a zuhanyzóhoz

A kádakról és a csaptelepekről paraffinnal távolíthatod el a szennyeződéseket és a vízkövet. Ezután érdemes só, ecet és író keverékével átdörzsölnöd, hogy szép csillogó maradjon.

A krómtárgyak esetében 1 liter vízből és fél teáskanál szalmiákból készült keveréket használj a vízkő ellen. Miután átdörzsölted az oldattal a felületüket, alaposan öblítsd le a szert, majd töröld szárazra.

 

Ha a zuhanyozófejben eldugultak a szórólyukak, tölts meg egy tálat meleg ecettel vagy sós vízzel, és hagyd benne a zuhanyozófejet mindaddig, míg a vízkő fel nem oldódik. A zuhanyozó üveg, vagy műanyag válaszfalait ecettel szabadíthatod meg a vízkőtől.

 

 

Vízkőoldó természetesen

A berendezési tárgyakon, de más helyeken is gyakran képződnek vízkőfoltok a fürdőszobában. Ha a foltok makacsabbak annál, hogy egyszerűen ecettel elbánhass velük, vedd elő a nagyi háziszerét, amely 150 ml ecetből, 150 ml vízből és negyed teáskanál sóból áll. Az ecetet és a vizet forrald fel, és oldd fel benne a sót. A folyadékot oszlasd el a foltokon, és legalább 1 óra hosszat hagyd rajtuk. Ezután tiszta vízzel alaposan öblítsd le, majd egy puha ruhával töröld szárazra.