A lakásban

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK „REPEDEZETT” KÜLSŐT

2011.04.10.
Forrás: CsináldMagadABC
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK „REPEDEZETT” KÜLSŐT
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK „REPEDEZETT” KÜLSŐT Ez a könnyen megcsinálható repedezett külsőt adó bevonat a felpattogzott festék benyomását kelti. 1.lépés: Vigye fel az alapréteget Vigye fel az alapréteget a felületre és hagyja megszáradni. Ennek az alaprétegnek a színe át fog ütni a repedezett felső rétegen, tehát olyan színt válasszon, ami jól fog mutatni. Mi fekete alapréteget használtunk, fedőrétegnek pedig fehéret.

2.lépés: Vigye fel a repesztőlakkot
Vigye fel egyirányú ecsetvonásokkal a repesztőlakkot. A repesztőlakk száradása általában 30 perctől 1 óra hosszáig tart(kövesse a gyártó utasításait)
3. lépés:  Vigye fel a fedőréteget
Vigye fel fedőrétegként a latex festéket és annyi festéket vigyen az ecsetre, hogy mindegyik rész egy mozdulattal le legyen festve. A repedezés az első érintkező réteg után már elkezdődik. Ha túlfesti a réteget, akkor eltűnhetnek a repedések.
4.lépés: Fejezze be a munkát.
Amikor az egész repedezett felület megszáradt, erősítse meg a felületet egy réteg poliuretán festékkel. Fehér enyvet is lehet használni a repesztőlakk helyett. Kenje fel ecsettel az alapfestékes rétegre és amikor a festék éppencsak egy vékony bőrréteggé száradt, vigye fel a fedőréteget. Ahogy az enyv tökéletesen megszárad a repedezett hatás elő fog tűnni.