A lakásban

Hogyan készítsünk álszőnyeget festékkel.

2012.05.29.
Hogyan készítsünk álszőnyeget festékkel.
Tanulja meg, hogyan lehet feldobni a padlót egy festett szőnyeggel. Lépések 1. lépés : Készítse elő a kezelendő felületet 2. lépés: Fesse fel az alapréteget 3. lépés: Vigye fel a második díszítő réteget 4. lépés: Alkalmazza az ál- batikoló technikát 5. lépés: Fejezze be a „szőnyeg” festését Szükséges anyagok: - festék Szükségesl szerszámok: - mérőszalag - vízszintező - festőhenger - festőtálca - ecset - fém dörzsszivacs
  1. lépés:  

    Készítse elő a terepet

Válassza ki a festéket és döntse el, hogy milyen színeket szeretne alkalmazni. A padló felszíne fogja meghatározni, hogy milyen fényű festéket kell használni. Először tisztítsa meg a padló felszínét (1.kép), aztán mérje le a méretét a „szőnyegnek és ragassza körül festőszalaggal, hogy elkerülje a festékek keveredését (2.kép) Hogy a festékvonal egyenes legyen, használjon sniccert és vízszintezőt, és vágja a szalagot egyenesre. (3.kép)

 

1. kép
Először tisztítsa meg a padló felszínét

 

 

2. kép
aztán mérje le a méretét a „szőnyegnek és ragassza körül festőszalaggal, hogy elkerülje a festékek keveredését

 

 

3. kép
Hogy a festékvonal egyenes legyen, használjon sniccert és vízszintezőt, és vágja a szalagot egyenesre.

 

 

2.lépés:

Fesse fel az alapréteget

Ha a festendő felület körbe van festőszalaggal véve, tegye az alapfestéket egy festőtálcába (1.kép) és mártsa bele a hengert (2.kép).  A felesleges festéket a festőtálca bordázott részén húzza le.  Kezdje el a festést a kijelölt területen (3.kép) és folytassa, amíg a végére nem ér. Retusálja a tökéletlen részeket és haggya a festéket megszáradni.

 

1.kép
Tegye az alapfestéket egy festőtálcába

 

 

2. kép
mártsa bele a hengert

 

 

3. kép
Kezdje el a festést a kijelölt területen

 

 

3.lépés:
Vigye fel a második díszítő réteget

A szőnyeg következő rétegéhez mérje le azt a sávot, amelyik más színű lesz (1.kép) és ragassza le a széleket festőszalaggal, majd fesse le az másik színnel. (2.kép) Miután megszáradt, szedje le a festőszalagot és helyezze fel egy másikat a díszítőszél belső vonalában, hogy megvédje a festékréteget az alapszín „batikolásakor”.(3.kép)

 

1. kép
mérje le azt a sávot, amelyik más színű lesz.

 

 

 

2. kép
ragassza le a széleket festőszalaggal, majd fesse le az másik színnel.

 

 

3. kép
Miután megszáradt, szedje le a festőszalagot és helyezz fel egy másikat a díszítő szél belső vonalában, hogy megvédje a festékréteget az alapszín „batikolásakor”

 

 

 

4.   lépés:
Alkalmazza az ál- batikoló technikát

Keverje össze 1 rész extendert 4 rész festékkel és jól keverje össze. (1.kép) Öntse bele egy festéktálcába. (2.kép) Húzza le a felesleges festéket a hengerről  és fesse be a felületet kis részenként. Mielőtt megszárad a festék, egy fémes dörzsszivaccsal könnyedén dörzsölje át a festéket, hogy elérje a batikolt hatást. (3.kép) (A legjobb, ha ennél a munkafolyamatnál van egy segítője) Folytassa a festést és a dörzsölést, amíg így részenként be nem fejezi az egész kijelölt felület festését és el nem éri a kívánt batikolt felületetet. (4.kép)

 

1. kép
Keverje össze 1 rész extendert 4 rész festékkel és jól keverje össze.

 

 

 

2. kép
Öntsd bele egy festéktálcába.

 

 

 

3. kép
Húzza le a felesleges festéket a hengerről  és fesse be a felületet kis részenként. Mielőtt megszárad a festék, egy fémes dörzsszivaccsal könnyedén dörzsölje át a festéket, hogy elérje a batikolt hatást.

 

 

 

 

4. kép

Folytassa a festést és a dörzsölést, amíg így részenként be nem fejezi az egész kijelölt felület festését és el nem éri a kívánt batikolt felületetet. 

 

 

5.   lépés:
Fejezze be a „szőnyeg” festését

Miután befejezte a „szőnyeg” festését, távolítsa el a festőszalagot. (1.kép) Érdemes fontolóra venni még díszítősablon használatát is, hogy egy végső díszes befejezést adjunk a „szőnyegünknek ál-bojtok festésével.(2.kép)

Hagyja a festéket teljesen megszáradni.

 

 

 

1. kép
Miután befejezte a „szőnyeg” festését, távolítsd el a festőszalagot.

 


 

 

 

2. kép
Érdemes fontolóra venni még díszítősablon használatát is, hogy egy végső díszes befejezést adjunk a „szőnyegünknek ál-bojtok festésével.

 


 

 

.