A lakásban

Hogyan javítsuk a nyikorgó ajtózsanért.

2012.05.25.
Hogyan javítsuk a nyikorgó ajtózsanért.
Próbálja ki ezt a régi jól bevált módszert, nem mérgező anyaggal Ha az ajtózsanér elkezd nyikorogni, - kopástól, elöregedett kenőanyagtól, próbálja ki ezt a nem mérgező, hagyományos módszert. A Vazelin jól működik, nem csöpög le, jól tapad, nem hagy foltot nem káros, mint pl. az olaj. A két mellékelt kép segítségével, könnyen egyszerűen elvégezhető a művelet. Ha készen van vele, nyissa és csukja be párszor az ajtót, hogy alaposan be legyen dolgozva a Vazelin.

.

 Szükséges eszközök és anyagokMielőtt elkezdi az ajtó zsanérjainak kiszedését és kenését, készítse elő a szükséges eszközöket.


• kalapács
• rongyok
• vazelin (szilikonzsír)
• szeg a zsanérok kiütéséhez.

 

 

 

Zsanérok kilazítása

 

 

Lazítsa meg mindegyik tartó zsanér stiftjét egy szeggel alulról felfelé ütögetve, egyenletesen és ha kilazult húzzuk ki őket. Tartsa az ajtót végig zárva.

 

 


biztosító szeg kiszedése:

Tartsa az ajtót végig zárva.

 

 

 

 

 

Kenés:


Tisztítsa le a zsanérokat, a régi szennyeződéstől, és vékonyan egyenletesen kenje be Vazelinnal. Helyezze vissza a tüskéket, és törölje le a felesleges kenőanyagot.

 

 


kenés:

a felesleget töröljük le

 

 

 

A Vazelin jól működik, nem csöpög le, jól tapad, nem hagy foltot nem káros, mint pl. az olaj. A két mellékelt kép segítségével, könnyen egyszerűen elvégezhető a művelet, Ha készen van vele, nyissa es csukja be párszor az ajtót, hogy alaposan be legyen dolgozva a Vazelin.