A lakásban

Díszítő festéstechnikák- gyűrött papírfestés

2012.10.02.
Díszítő festéstechnikák- gyűrött papírfestés
Ha a kreatív munkánál utálja a sok előkészületet, akkor a festett falra helyezett gyűrött selyempapír technikát Önnek találták ki. Megmutatjuk, hogyan kell megcsinálni. Lépések: 1. lépés: Készítse elő a munkafelületet 2. lépés: Fesse le a felületet és helyezze fel a selyempapírt a festett falra 3. lépés: Fesse le a selyempapír réteget1. lépés:

Készítse elő a munkafelületet

Megjegyzés: Alapréteg felvitele nem szükséges. Ehhez a munkafolyamathoz mi selyemfényű latex festéket használtunk majd egy antikoló falfényt .

A felület előkészítése ugyan úgy történik, mint egy hagyományos festés során. A felület portalanítása, a festeni, díszíteni nem kívánt felületek letakarása, maszkolása, az esetleges falhiányosságok javítása.

 

2. lépés:

Fesse le a felületet és helyezze fel a selyempapírt a festett falra

Kezdje a festést a fal bal felső sarkában, és egyszerre csak akkora felületet fogjon be , amekkora  alig nagyobb, mint a selyempapír mérete.( a festéshez használjon festőhengert, a sarkoknál, a lambériánál és a párkányoknál ecsetet). A textúra kialakítása érdekében gyűrje össze a selyempapírt, nyissa szét, majd tapassza a lefestett falra. Ha szükséges, simítson rajta. Ne aggódjon amiatt, ha esetleg elszakad a papír, csak igazítson rajta és folytassa a munkát.

 

 

 

 

3. lépés:

Fesse le a selyempapírt réteget

Mártsa  bele a festőhengert a festékbe és fesse le a selyempapírral borított réteget. Ha nem tetszik a kialakított felület, még mindig igazíthat rajta az ujjaival. Szedje le a felesleges papírokat a fal széleinél, a sarkoknál, a lambériánál és a párkányoknál.

Folytassa a munkát vízszintes irányba és a következő selyempapírt helyezze rá kissé a másikra, hogy ne maradjon semmilyen rész üresen. Fedje le az egész falfelületet a már említett módon, ügyelve a szép, igényes felhelyezésre és festésre.

Ha szükséges, még egy antik hatású falfénnyel bevonhatja a felületet miután a gyűrt papírréteg megszáradt, ezzel régies külsőt adhat a falnak.