A lakásban

Antikolt bőrutánzat készítése

2012.10.02.
Antikolt bőrutánzat készítése
Ezzel a díszítőtechnikával elegáns kopott bőrhatást lehet különböző felületen elérni. Az alapozáshoz szükséges szerszámokon kívül kelleni fog még rövid szőrű ecset és tupfolókefe, de egy ruhakefe is megteszi. A munka megkezdése előtt első lépésként maszkolószalaggal le kell ragasztani az ajtó- és ablaktokok széleit, a padlószegélyt, kapcsolókat, konnektorokat, stb. Rövid szálú ecsettel, vagy festőhengerrel fel kell festeni az alapszínt.

 

 

Antikolt bőrutánzat készítése

 

 

 

Ezzel a díszítőtechnikával elegáns, kopott bőrhatást lehet különböző felületen elérni. Az lapozáshoz szükséges szerszámokon kívül kelleni fog még rövidszőrű ecset és tupfolókefe, de egy ruhakefe is megteszi.

 

 

A munka megkezdése előtt első lépésként maszkolószalaggal le kell ragasztani az ajtó- és ablaktokok széleit, a padlószegélyt, kapcsolókat, konnektorokat, stb.

 

 

 

 

Rövidszőrű hengerrel fel kell festeni az alapszínt. Az alapszín száradása után következik a lazúr felhordása.

 

 

 

 

 

Ügyelni kell arra, hogy a két szín harmonizáljon egymással. A legbiztosabb, ha az alapnak egy tört színt alkalmaz a lazúrnak pedig az alap egy sötétebb árnyalatát.

  

Mindig csak egy falat szabad befogni, de azt megállás nélkül kell megmintázni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előtte a szomszédos falak széleit le kell ragasztani, hogy ne legyenek átfedések. A lazúrt rövidszőrű hengerrel kell a bal felső saroktól szabálytalan foltokban (mint a puzzle) felhordani és azonnal tupfolva mintázni.

 

 

 

 

 

 

A tupfolás lényege, hogy a friss lazúr finom ütögetéssel pontszerűen és részlegesen vissza van szedve meg van ritkítva. Ezzel érhető el a kopott bőrhatás. A mintázókefét gyakran kell pamut ronggyal törölgetni. A munkafogásokat óvatosan kell a már megmintázott részek mellé illeszteni, lehetőleg kis átfedéssel. A nehezen hozzáférhető helyeken rövidszőrű ecsettel kell dolgozni. NAGYOBB FALFELÜLETEN KETTEN DOLGOZZANAK!!! Egyikük hengerezzen a másikunk mintázzon. A legjobb eredmény keskeny felületen érhető el (lábazat, sávos festés), mert itt átfedés nélkül, folyamatosan lehet haladni. Sávos lazúrozásnál a falakat sávokra kell osztani és minden második sáv szélét le kell ragasztani. Mintázás után minél előbb el kell távolítani a szalagot. Másnap a megmintázott sávok szélet lehet ragasztani és a közbülső sávokat mintázni. A festőszalag eltávolítása után úgy fog tűnni, mintha a fal bőrcsíkokkal lenne bevonva. Maszkoláshoz erősen ajánljuk a TESA sensitive szalag használatát, mert bár drágább a hagyományos ragasztószalagokhoz képest, de eltávolításakor nem szedi fel az alapot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FestékABC

Kreatív kefe
100400
Kiszerelés: db
4.115 Ft

Bővebben

FestékABC

Bőr-gombolyag
Kreatív
Kiszerelés: db
640 Ft

Bővebben

FestékABC

Tesa Sensitive
falra
Kiszerelés: db
2.070 Ft

Bővebben