A lakásban

Antik hatású (effekt) festés

2012.09.13.
Forrás: Keller 71 Kft.
Antik hatású (effekt) festés
A Héra DESIGN Effekt festék mediterrán, rusztikus hatást kölcsönöz a falnak. Használható kis falrészlet díszítő festésére, de akár egész fal festésére is, Ez utóbbit mutatjuk be, illetve a filmből az is kiderül, hogy a Héra DESIGN Effekt festékkel elronthatatlan a díszítőfestés.

A szakkereskedelemben kaphatók olyan speciális fallazúrok, amelyek nagyméretű fehér, vagy színes pigmentszemcséket tartalmaznak. Fehér szemcsézetűek

 

 

például a Héra Design Effekt hatású festék,

 

 

vagy a Capadecor Arte Lasur. A Capadecor Arte Lasur Color pedig színes festékanyagot tartalmaz.  A különlegessége ezeknek a pigmentszemcséknek, hogy a lazúr színezésekor más színezékekkel nem keverednek. Speciális felhordásuknak köszönhetően a falfelületen ezekkel a fallazúrokkal igen kellemes mediterrán hatás alakítható ki. Vizes alapú, oldószermentes, felhasználásra kész állapotban kerülnek forgalomba. Speciális diszperziós alapozójuk apró szemcséket tartalmaznak, ami által jobb lesz a feldolgozott pigmentszemcsék tapadása. Az alapozót és a lazúrt is széles (4”) ecsettel

 

 

vagy kisméretű oválkefével célszerű felvinni a felületre laza, keresztirányú csuklómozdulattal.

 

 

A lazúrt szabálytalan egy-két négyzetméteres részletekben (mint a puzzle) kell feldolgozni,ügyelve arra, hogy ne legyenek átfedések. Az így felhordott lazúr kiálló pigmentszemcséit típusától függően finomszőrű, puha ecsettel, vagy műanyag simítólapáttal kell eldolgozni.

 

 

 

Izgalmasabbá tehető a mintázat, ha egyszerre két szín van feldolgozva. Ez kétféleképpen történhet. Vagy az első szín száradását követően kell a másodikat foltokban felvinni, vagy még száradása előtt.

A fallazúrok áttetsző anyagok, sejtetik az alapszínt, ezért ha a Capadecor Arte-Lasur  alá Caparol Alucryl ezüstmetál hatású latexfesték van felfestve, kellemes fémes hatás érhető el. Kellemes nemes hatású felület kapható, ha az Arte-Lasurba Perlatec arany,vagy ezüst gyöngyház pigment van megfelelő arányban adagolva.