A ház körül

A betonjavítás forradalma....... Többet kevesebből !!!!

2013.01.30.
A betonjavítás forradalma....... Többet kevesebből !!!!
A Sika piacra dobta új, a betonjavítási munkákat forradalmasító simító pasztáját, mely a Sika ViscoCrete® technológiáján alapul. A Sika ViscoCim® egy koncentrátum, mely szintetikus gyanták, adalékszerek és speciális töltőanyagok egyedülálló keverékéből áll. A pasztát összekeverve cementtel, vagy gipsszel egy erős, olcsó betonjavító habarcsot kapunk.

Beton szerkezeti elemek - mint fal, pillér, födém, lépcsőelemek- kizsaluzása után gyakran repedések, apróbb lyukak, “darázsfészkek”, kisebb felületi egyenetlenségek zavarják a további felületi rétegek felhordását. Ilyen esetekben a szerkezetépítőnek, vagy a befejező munkákat végző mesternek a felületet simává, egyenletessé kell tennie. Sok esetben, amikor a nyers beton megjelenése az igény, ezeknek a kis, foltszerű javításoknak bele kell olvadniuk környezetükbe, vagyis: színüknek meg kell egyeznie a javítatlan betonéval. A keverék elkészítéséhez használt cement színe meghatározza a kész felület végső megjelenését, így garantálható, hogy a Sika ViscoCim®-el végzett javítás nem fog elütni az azonos cementtel készített eredeti felülettől!
A Sika ViscoCrete® technológiáját sikeresen alkalmazzák a világ legnagyobb építkezésein is különböző adalékszerek formájában. A Sika ezen területen szerzett tapasztalata már több, mint 100 évre nyúlik vissza. Ez garantálja a Sika ViscoCim® koncentrátum műszaki hátterét és létjogosultságát.

A Sika ViscoCim® 105 pasztával cement hozzáadásával finom javítási munkák végezhetőek, 0,3-5 mm rétegvastagságokig (ez gipszes keverék esetén 1,5-10 mm).

A pasztát 1:1,5 arányban kell keverni. 1 kg habarcs elkészítéséhez kb. 0,4 kg paszta és 0,6 kg cement vagy gipsz szükséges.

 

Előnyök:
  • könnyű és gyors felhasználás
  • magas nyomó- és húzószilárdság (rugalmasabb habarcs)
  • kevesebb repedés, kisebb porozitás
  • kitűnő felületi megjelenés festés vagy más bevonat felhordása előtt
  • homlokzati vékonyvakolat, festék vagy tapéta felhordható rá
  • a felület végleges színét az alkalmazott cement határozza meg
  • nem kell / nem szabad vízzel keverni
  • az alapfelületet nem kell / nem szabad előnedvesíteni
  • gazdaságos

 

 

 
mérjen ki annyi cementet amennyit cirka 1-1.5 óra alatt be tud dolgozni

 

 

 
Adagolja hozzá a Sika ViscoCim -105-öt úgy, hogy a cement 1,5 rész arányban legyen.

 

 

 
keverje össze egy rozsdamentes simítólapáttal jó alaposan.

 

 

 

 

- hordja fel a megtisztított alapfelületre glettvas vagy spatula segítségével. Az anyag elhúzása, simítása nagyon egyszerű a benne található ViscoCrete® adalékszernek köszönhetően